Maddie werd in 1957 als 17-jarige gekroond tot de Limburgse Elvis Presley.
                    peelde twee liedjes tijdens een talentenjacht in Waubach (Lb.),

                                     zichzelf begeleidend op accordeon:
                                     Let’s Have A Party en Stuck On You.

                         Hij mocht als hoofdprijs een 78-toerenplaat opnemen.

 


Maddy Bleize kwam uit Maastricht en werd de ‘Limburgse Elvis’ genoemd. In 1957 nam hij twee covers van Elvis op. Genoeg om duidelijk te maken dat de belangstelling voor Elvis zich niet beperkt tot het land boven de rivieren, waar de gevestigde platenmaatschappijen zaten.
Wat het meest aan Bleize opvalt, en wat zijn plaat uniek maakt, is dat hij behalve een goede rock & roll-zanger, ook een virtuoos accordeonist is. De accordeon is nou niet het instrument dat je in de rock & roll verwacht, daar draait het om de saxofoon en de elektrische gitaar, zowel in de begeleiding als voor de solo’s. 

Op de foto: Maddy op de schouders na het winnen van de Elvis Presley wedstrijd
(let op de foute spelling van Presley)

      

      Deze formatie op deze foto uit Romance noemden zich "Marty and his Rockets"

Als de vier rockers optraden ‘was er geen ander vervoermiddel ter beschikking dan een kleine Renault 4, waarin niet alleen een hele band, maar ook alle instrumenten vervoerd moesten worden: een drumstel, een levensgrote bas, een accordeon en enkele gitaren’. Het is bijna niet te geloven.

                  Maddy's band voortgekomen uit een gedeelte van The Mercuries

                                                 van links naar rechts
            Maddy Bleize zang (arcordeon), Michel van geel bas, Eddy pilet solo gitaar
                                     Jef bex drums,Harry waber slag gitaar
Maddy and his Rockets deden ook mee aan een talentenjacht voor de televisie. De artiesten werden niet voor vol aangezien. “Een paar nummers, waar ze lang op geoefend hadden, werden afgekeurd door de tv-mensen, zodat ze in allerijl een paar nieuwe songs moesten bijschaven.Doodzenuwachtig waren ze dan ook, toen zij eindelijk onder het helle licht van de tv-lampen hun kunnen moesten demonstreren, en ze waren er zo van overtuigd, dat het fout zat en dat ze niets hadden klaargespeeld, dat Maddy weigerde te wachten op de uitslag en alvast in de auto ging zitten om terug te rijden naar Maastricht”. Bleize moest teruggeroepen worden toen bleek dat hij toch de tweede prijs gewonnen had.

Maddy & The Flames – De Koekepan
. In 1962 nemen Maddy en zijn Flames twee plaatjes op voor het Belgische platenlabel Olympia. Het zijn zeker geen fantastische producties, maar de rock ‘n roll spat er af en daar gaat het om. ‘Shake Baby Shake’ met ‘What Are Girls Made Of’ is de eerste release en ‘De koekepan’ met ‘Hei Marian’ komt als tweede. De in 1941 te Maastricht geboren Maddy Bleize – die in 1957 in het uiterste zuiden al het predicaat ‘Limburgse Elvis’ kreeg opgespeld – kan buiten het zingen ook nog aardig als drummer en accordionist uit de voeten. 

Foto met dank aan Michel Van Geel
Foto met dank aan Michel Van Geel


 In 1964 neemt Maddy Bleize een single op voor Phonogram: ‘Come On Pretty Baby/Kiss Me Slow And Easy’. De plaat wordt uitgebracht in de bekende Favorieten Expres serie

.

                      Maddy signeert zijn singles bij muziekzaak De Harp in Maastricht


                                     Een interview met Maddy (in Limburgs dialect)

 

                 Maddy was in 2011 present op de expositie "Check, check one two"

                          over de Maastrichtse popmuziek in Centre Ceramique 

foto's met dank aan Laurens Bouvrie
foto's met dank aan Laurens Bouvrie